O’ZBEKISTONDA TARJIMA QILINGAN ASARLARNING AHAMIYATI - Bahodirova Saodatoy; Axmedova Muhayyo (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Bugungi kunda jahon adabiyotlari keng tarqalmoqda. Shuningdek, hali o’zbek tiliga tarjima qilinib ulgurmagan asarlar juda ko’p bo’lsa-da, biz yoshlar o’qib tugatolmay qolayotganimiz bor gap. Jahon adabiyoti aynan tarjima orqali o’zbek xalqiga kirib kelgan ekan, bunda tarjimaning ham, tarjimonlarning ham ahamiyati juda ham kattadir. Turli millatlarning asarlarini o’qish orqali har bir o’quvchi o’zida yangi ko’nikmalarni rivojlantirmoqda. Asosiy maqsad esa, boshqa xalqlarning asarlarida yozgan hayot tarzi, o’zbek asarlarida aks etgan o’zbek xalqining hayot tarzi bilan solishtirilishidadir. Tarjima asarlari nafaqat badiiy yoki ilmiy mazmunga ega, balki ular xalqlar o’rtasidagi xalqaro madaniy, siyosiy, iqtisodiy, ilmiy aloqalarni aks ettiruvchi manbalar hamdir.