BOBUR — DILBAR SHAXS - Boltayeva Lobar Maxmudovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur ilmiy maqolada buyuk mutafakkir, shoir va davlat arbobi Zahiriddin Muhammad Boburning shaxsiy fazilatlari, ma’naviy-axloqiy qiyofasi hamda adabiy merosi tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida Bobur shaxsining “dilbar shaxs” sifatidagi jihatlari, uning samimiyligi, adolatparvarligi, insonparvarligi va badiiy tafakkuri asoslab beriladi. Shuningdek, Bobur asarlarining ona tili va adabiyot darslarida tarbiyaviy va ma’rifiy ahamiyati yoritiladi. Maqola yosh avlodni milliy va umuminsoniy qadriyatlar ruhida tarbiyalashda Bobur merosining muhim o‘rin tutishini ko‘rsatishga qaratilgan.