O‘RTA OSIYODA MADRASA VA MAKTAB TA’LIMI - Raimov Fayzullo (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada O‘rta Osiyoda maktab va madrasa ta’limining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda ularning jamiyat hayotidagi o‘rni yoritiladi. Boshlang‘ich maktablar va oliy ta’lim maskani bo‘lgan madrasalarning ta’lim-tarbiya jarayonidagi vazifalari, o‘qitiladigan fanlar, ustoz-shogird an’analari hamda ularning ma’naviy-axloqiy tarbiyadagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, maktab va madrasa ta’limining bugungi ta’lim tizimi shakllanishiga ko‘rsatgan ta’siri ochib beriladi.