QORAQALPOG’ISTON RESPUBLIKASI SHAROITIDA SAVDO XIZMATLARI BOZORINING IQTISODIY MEXANIZMLARNI TAKOMILLASHTIRISH ASOSLARI - Sultansuynov Polat Abatovich; Ibadullaev Rashid Kurbanbaevich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasi sharoitida savdo xizmatlari bozorining rivojlanish holati va uning iqtisodiy mexanizmlarini takomillashtirish masalalari tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida savdo xizmatlari bozorining hozirgi holati, hududiy xususiyatlari, iqtisodiy samaradorlikka ta’sir etuvchi omillar tahlil qilindi. Shuningdek, iqtisodiy mexanizmlarni takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy taklif va tavsiyalar ishlab chiqildi.