PEDAGOGIK KOMPETENTLIKNI SHAKILLANTIRISHDA PEDAGOGIK DASTURIY VOSITALARNING 5 AMALIYOTGA TADBIG’I - TOSHQULOVA MAMURA BOYMUROD qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA: Ushbu annotatsiyada pedagogik kompetentlikni shakllantirish jarayonida pedagogik dasturiy vositalarning amaliy ahamiyati yoritiladi. Unda ta’lim jarayonida raqamli texnologiyalardan foydalanish orqali o‘qituvchilarning kasbiy bilim, ko‘nikma va malakalarini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Xususan, pedagogik dasturiy vositalarning besh asosiy amaliy tadbiqi — interaktiv darslarni loyihalash, masofaviy ta’limni tashkil etish, ta’lim natijalarini monitoring qilish va baholash, o‘quvchilarning individual rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash hamda o‘qituvchilarning o‘z ustida ishlashi (self-ta’lim) jarayonini takomillashtirish kabi yo‘nalishlar ko‘rib chiqiladi. Annotatsiyada ushbu vositalarning pedagogik kompetentlikni oshirishdagi roli, ularning afzalliklari hamda ta’lim sifatini yuksaltirishdagi ta’siri asoslab beriladi. Natijada, pedagogik dasturiy vositalardan samarali foydalanish zamonaviy o‘qituvchining professional rivojlanishida muhim omil ekani xulosa qilinadi.