YENGIL ATLETIKA: 100 METR MASOFAGA YUGURISHDA STARTDAN CHIQISH VA FINISHGA KIRISH HARAKAT MALAKALARINI RIVOJLANTIRISHNING ILMIY-USLUBIY ASOSLARI - Qarshiyeva Nozik Parda qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada qisqa masofaga yugurishning texnik elementlari — pastki start, start tezlanishi, masofa bo‘ylab yugurish va finishga kirish jarayonlari atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqotda sportchilarning portlovchi tezkorlik qobiliyatini rivojlantirish uchun maxsus mashqlar majmuasi va pedagogik tavsiyalar keltirilgan.