RAQAMLI TEHNALOGIYALARNING BOLALAR RUHIY SALOMATLIGIGA SALBIY TA’SIRINING OLDINI OLISH. OTA – ONALAR UCHUN PSIXOLOGIK TAVSIYALAR - G’ofurova Mavludaxon Oybek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: ushbu maqolada raqamli texnologiyalarning ( internet, smartfon, kompyuter o’yinlari, ijtimoiy tarmoqlar), bolalar ruhiy salomatligiga ta’siri ularning salbiy oqibatlari va bunday holatlarning oldini olish, yo’llari taxlil qilingan. Shuningdek ota- onalar uchun psixologi tavsiyalar, bolalarda raqamli madaniyatni shakllantirish, ekran vaqtini me’yorlashtirish hamda og’lom muloqot muhitini yaratish bo’yicha amaliy takliflar berilgan. Maqola zamonaviy axborot makoniga farzandni tarbiyasining muhim jihatlarini yoritish qaratilgan.