TAʼLIM VA SHAXSIY RIVOJLANISH - G’ofurova Mavludaxon Oybek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu ilmiy maqola ta’limning inson shaxsi rivojlanishidagi chuqur va ko’p qirrali rolini o’rganadi. Unda ta’limning shaxs shakllanishi, kognitiv va ijtimoiy-hissiy kompetentsiyalarning hayot davomida rivojlanishi, fuqarolik mas’uliyati va axloqiy qadriyatlarning shakllanishiga ta’siri kompleks tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada zamonaviy ta’lim tendentsiyalari, xususan, metakognitiv strategiyalar va ta’lim siyosatining shaxsiy salohiyatni ro’yobga chiqarishdagi ahamiyati muhokama etiladi. Tadqiqot ta’limning shaxsiy o’sish va jamiyat taraqqiyotidagi markaziy o’rnini ta’kidlaydi.