FINTECH TEXNOLOGIYALARNING AN’ANAVIY BANK TIZIMIGA TA’SIRI VA RIVOJLANISHI - Azizbek Tursunqulov Umar o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada fintech texnologiyalarining an’anaviy bank tizimiga ta’siri va ularning rivojlanish mantiqi tahlil qilinadi. Raqamli to‘lovlar, mobil ilovalar, sun’iy intellektga asoslangan skoring, bulutli infratuzilma, ochiq API yondashuvlari hamda blokcheyn kabi yechimlar banklarning xizmat ko‘rsatish modeli, daromad manbalari va risklarni boshqarish usullarini tubdan o‘zgartirayotgani ko‘rsatib beriladi.