BIRIKMALI SUN’IY INTELLEKT TERMINLARI - Mo‘minova Cho‘lponoy Abdulvohidovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur maqolada sun’iy intellekt sohasida qo‘llaniladigan birikmali terminlarning lingvistik xususiyatlari tizimli va struktur jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda birikmali terminlarning shakllanish omillari, semantik tuzilishi, komponentlararo munosabatlari hamda terminologik tizimdagi o‘rni yoritib beriladi. Shuningdek, sun’iy intellekt terminologiyasida keng tarqalgan birikmali terminlarning turlari va ularning ilmiy matnlardagi funksional ahamiyati ochib beriladi. Maqola natijalari sun’iy intellekt terminlarini izchil qo‘llash va ularni me’yorlashtirish masalalarida muhim nazariy manba bo‘lib xizmat qiladi.