PEDAGOGIKA OLIY TA’LIM MUASSASASI BITIRUVCHILARINING KASBIY O‘ZINI O‘ZI RIVOJLANTIRISHI ORQALI BANDLIGINI TA’MINLASHNING INNOVATSION PEDAGOGIK MEXANIZMLARI - Omonova Mohiniso Maqsud qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maqolada pedagogika oliy ta’lim muassasalari bitiruvchilarining kasbiy o‘zini o‘zi rivojlantirishi orqali bandligini ta’minlash masalasi yoritilgan. Zamonaviy mehnat bozori sharoitida pedagog kadrlarning raqobatbardoshligini oshirishda innovatsion pedagogik mexanizmlarning o‘rni tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida kasbiy o‘zini o‘zi rivojlantirishga yo‘naltirilgan pedagogik yondashuvlar, ularning bitiruvchilarning ish bilan ta’minlanishiga ta’siri ilmiy asosda o‘rganilgan. Olingan natijalar asosida pedagogika OTMlarida ta’lim jarayonini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.