TIBBIY TEXNIKUMLARDA AMALIYOTGA YO‘NALTIRILGAN TA’LIM: TAJRIBA VA NATIJALARNING YECHIMI - Kasimova D.A; Turdieva S.B (TADQIQOTLAR, 2026)
Muammoning dolzarbligi: O‘zbekiston Respublikasida ta’lim tizimini tubdan isloh qilish, uni xalqaro standartlarga moslashtirish, ayniqsa, sog‘liqni saqlash sohasida faoliyat yurituvchi kadrlarni tayyorlash jarayonini yangicha yondashuvlar asosida tashkil etish masalasi dolzarb ahamiyat kasb etmoqda. Mamlakatimizda sog‘liqni saqlash tizimining samaradorligi, tibbiy xizmat sifati va aholining sog‘lom turmush tarzini ta’minlash darajasi bevosita tibbiyot xodimlarining, jumladan, o‘rta bo‘g‘in - hamshiralar tayyorgarligi bilan chambarchas bog‘liqdir. Shu bois tibbiyot texnikumlarida bo‘lajak hamshiralarni professional tayyorlash jarayonini zamonaviy pedagogik yondashuvlar asosida tashkil etish muhim ilmiy-amaliy vazifalardan biridir.