OZIQ-OVQAT KORXONASI ISHCHILARINING REPRODUKTIV SALOMATLIK HOLATINI BAHOLASH - Kasimova Dilfuza Abrarovna; Kenjayeva Gulshoda Adham qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Tadqiqotning dolzarbligi. Oziq-ovqat sanoati korxonalarida mehnat qiluvchi ishchilar ishlab chiqarish jarayonida kimyoviy, biologik va fizik zararli omillar ta’siriga uchraydi. Ushbu omillar erkak va ayol ishchilarning reproduktiv salomatligiga salbiy ta’sir ko‘rsatib, bepushtlik, homiladorlik asoratlari, gormonal buzilishlar va perinatal xavflarning ortishiga sabab bo‘lishi mumkin. Reproduktiv salomatlikni muhofaza qilish sog‘lom avlodni shakllantirish va jamoat salomatligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega bo‘lib, ushbu yo‘nalishda tizimli baholash o‘tkazish dolzarb hisoblanadi.