DORIVOR O‘SIMLIKLARNI YETISHTIRISHNING AGROTEXNIK USULLARI - Uralova Malika Baxodir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada dorivor o‘simliklarni yetishtirishda qo‘llaniladigan agrotexnik usullar, ularning ilmiy-amaliy ahamiyati hamda barqaror qishloq xo‘jaligini rivojlantirishdagi o‘rni yoritib berilgan. Dorivor o‘simliklarni yetishtirishda tuproq-iqlim sharoitlarini hisobga olish, ekinlarni to‘g‘ri joylashtirish, sug‘orish va o‘g‘itlash tizimlarini optimallashtirish, shuningdek, kasallik va zararkunandalarga qarshi kurashishning samarali usullari tahlil qilingan. Maqolada ekologik muvozanatni saqlash va dorivor xomashyoning sifatini oshirish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.