DORIVOR O‘SIMLIKLARNI YETISHTIRISHDA EKOLOGIK TOZA TEXNOLOGIYALAR - Uralova Malika Baxodir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada dorivor o‘simliklarni yetishtirish jarayonida ekologik toza texnologiyalardan foydalanishning ilmiy-amaliy ahamiyati yoritib berilgan. Organik dehqonchilik tamoyillari, biologik o‘g‘itlar va zararkunandalarga qarshi ekologik xavfsiz kurash usullari, suv va tuproq resurslaridan oqilona foydalanish masalalari tahlil qilingan. Ekologik toza texnologiyalar dorivor xomashyo sifatini oshirish, atrof-muhitni muhofaza qilish va barqaror qishloq xo‘jaligini rivojlantirishning muhim omili sifatida baholanadi.