KELAJAK PEDAGOG SHAXSIDA EMOTSIONAL INTELLEKT VA STRESSGA CHIDAMLILIKNING PSIXOLOGIK OMILLARI - Gulrö Mexmonova (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada kelajak pedagog shaxsida emotsional intellekt va stressga chidamlilikni belgilovchi psixologik omillar tahlil qilinadi. Pedagogik faoliyat jarayonida yuzaga keladigan stress manbalari hamda emotsional intellektning emotsional barqarorlikni ta’minlashdagi o‘rni yoritib beriladi. Tadqiqot natijalari pedagoglarni tayyorlash jarayonida stressni boshqarish ko‘nikmalarini rivojlantirish muhimligini ko‘rsatadi.