ONA TILI DARSLARIDA MUAMMOLI TA’LIM TEXNOLOGIYASIDAN FOYDALANISH - Gulbahor Valijonovna Isaqova (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ona tili darslarida muammoli ta’lim texnologiyasidan foydalanishning nazariy-metodik asoslari, uning ta’lim samaradorligini oshirishdagi o‘rni hamda amaliy ahamiyati yoritiladi. Tadqiqot jarayonida muammoli ta’limning mohiyati, uni ona tili mashg‘ulotlariga tatbiq etish yo‘llari, o‘quvchilarning mustaqil fikrlash, tahlil qilish va nutqiy faolligini rivojlantirishdagi imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ona tili darslarida muammoli vaziyatlar yaratish orqali o‘quvchilarni faol bilish jarayoniga jalb etish, nazariy bilimlarni amaliy nutq bilan bog‘lash masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Maqola ona tili o‘qituvchilari, metodistlar hamda ta’lim jarayonini takomillashtirish bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar uchun mo‘ljallangan.