RAQAMLI TA’LIM MUHITIDA TALABALARNI KIBERPEDAGOGIK KOMPETENSIYASINI TAKOMILLASHTIRISHGA OID PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNI QO‘LLASH - RAXIMOV FAXRIDDIN ABDUSATOR O‘G‘LI (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola zamonaviy raqamli ta’lim muhitida talabalarni kiberpedagogik kompetensiyasini shakllantirish va takomillashtirishga oid pedagogik texnologiyalarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot jarayonida interaktiv va innovatsion yondashuvlar, elektron ta’lim platformalari, virtual laboratoriyalar va simulyatsiyalar orqali talabalar malakasini oshirish usullari tahlil qilindi. Shuningdek, kiberpedagogik kompetensiya kontseptsiyasi, uning tarkibi va amaliyotda qo‘llanishi ko‘rib chiqildi. Ilmiy izlanish natijalari shuni ko‘rsatdiki, pedagogik texnologiyalarni maqsadli va tizimli qo‘llash orqali talabalar axborot va pedagogik ko‘nikmalarini sezilarli darajada oshirish mumkin.