TALABALARNING KIBERPEDAGOGIK KOMPETENSIYALARINI PEDAGOGIK LOYIHALASHTIRISH METODIKASIGA OID TUSHUNCHALAR - OTAMURATOVA LATOFAT UMAR QIZI (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqola talabalarning kiberpedagogik kompetensiyalarini shakllantirish va rivojlantirishda pedagogik loyihalashtirish metodikasining ahamiyatini o‘rganishga qaratilgan. Ishda talabalarning axborot-kommunikatsiya ko‘nikmalari, interaktiv metodlar va raqamli ta’lim muhitida pedagogik loyihalar orqali ularning kiberpedagogik kompetensiyasini rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, loyiha asosida o‘qitish metodikasi talabalarni mustaqil fikrlash, muammolarni yechish va pedagogik qarorlar qabul qilish qobiliyatlarini samarali shakllantiradi. Shuningdek, elektron resurslar va virtual platformalardan foydalanish orqali talabalarning amaliy kompetensiyalari mustahkamlanadi.