INKLYUZIV TA’LIM JARAYONIDA PEDAGOGIK VA AXBOROT- KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Eshmamatova Sitora Tuyg‘un qizi; Farxadova Iroda Jahongir qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada inklyuziv ta’limning mazmun-mohiyati, uning zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, pedagogik texnologiyalar hamda axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning samarali jihatlari tahlil qilinadi. Inklyuziv ta’lim jarayonida differensial yondashuv, shaxsga yo‘naltirilgan metodlar, hamkorlik pedagogikasi va interfaol metodlarning qo‘llanishi muhimligi ta’kidlangan. Axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, xususan elektron ta’lim resurslari, onlayn platformalar, multimedia vositalari va assistiv texnologiyalarning imkoniyatlari keltirib o‘tilgan. Xulosa qismida inklyuziv ta’limni samarali tashkil etishda pedagogik va AKT texnologiyalarining integratsiyasi alohida ahamiyatga ega ekani ko‘rsatib berilgan.