BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA INGLIZ TILIDAGI OG‘ZAKI NUTQ KOMPETENSIYASINI SHAKLLANTIRISH JARAYONIDA INTERAKTIV METODLARDAN FOYDALANISH METODIKASI - Atamirzayev Baxrom Bahodir o’g’li; Jumanazarova Gullola Yoqubjanovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida ingliz tilidagi og‘zaki nutq kompetensiyasini shakllantirish jarayonida interaktiv metodlarning ahamiyati va qo‘llanilishi ilmiy asosda tahlil qilinadi. Maqolada og‘zaki nutq kompetensiyasining ta’limdagi o‘rni, interaktiv metodlarning pedagogik printsiplari hamda ularning samarali turlari, jumladan role play, savol-javob o‘yinlari, rasm tavsifi, zanjirli hikoya tuzish va total physical response yondashuvlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, metodik tavsiyalar va amaliy tadqiqot natijalari taqdim etilib, boshlang‘ich bosqichdagi til o‘rganishda interaktiv metodlarning samaradorligi haqida xulosa chiqarilgan. Tadqiqot o‘qituvchilarga va ta’lim metodistlariga ingliz tilini o‘rgatishda innovatsion yondashuvlarni qo‘llashda yo‘l-yo‘riq beradi.