TANA A’ZOLARI NOMLARINING FRAZEOLOGIK BIRLIKLARDAGI SINONIMIYA MUNOSABATLARI - Shavkatova Sitora Umidovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek tilidagi frazeologik birliklarda qo‘llanilgan tana a’zolari nomlarining sinonimiya munosabatlari o‘rganilgan bo’lib, frazeologik iboralarda sinonimiya turlari, ularning semantik kengayishi, stilistik funksiyalari va tana a’zolari orqali hosil bo‘lgan iboralarning ma’nodoshligi darajasi tahlil qilinadi. Tana a’zolari obrazli ifodaning asosiy elementlari bo‘lib, ular orqali xalq tafakkuri, hissiy holatlar va ijtimoiy munosabatlar ifodalanadi.