INKLYUZIV TA’LIM JORIY ETILGAN MUASSASSALARNING MODDIY- TEXNIKA BAZASI MUSTAHKAMLANISHI, ULAR MAXSUS MOSLAMALAR (KO‘TARISH QURILMASI PANDUS TUTQICH VA BOSHQALAR) ZARUR ADABIYOTLAR METODIK QO’LLANMALAR, TURLI KASBLARGA O’QITISH UCHUN USKUNA VA JIHOZLAR - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Gafordinova Zebo Xusniddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv ta’limning samarali amalga oshirilishi uchun muassasalarning moddiy-texnika bazasini mustahkamlash har tomonlama muhim ahamiyatga ega. Bu jarayonda ta’lim muassasalari nafaqat o‘quvchilarning turli xildagi ehtiyojlarini qondirishga mo‘ljallangan maxsus moslamalar bilan ta’minlanishi lozim, balki pedagogik jarayonni qo‘llab-quvvatlash uchun kerakli metodik qo‘llanmalar va adabiyotlar, shuningdek, turli kasblarga o‘qitish uchun zamonaviy uskuna va jihozlarga ega bo‘lishi talab etiladi. Bu o‘z navbatida inklyuziv ta’limning sifatini oshirish, farqli imkoniyatlarga ega bolalar va o‘quvchilar uchun teng sharoitlar yaratishda asosiy omil bo‘lib xizmat qiladi.