NOGIRONLIGI MAVJUD SHAXSLARNI IJTIMOIY HIMOYA QILISHNING PSIXOLOGIK USULLARI - Odinayeva Moxnora Norbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Nogiron shaxslarga psixologik yordam koʼrsatish-nogironlarning maishiy, ijtimoiy, kasbiy va boshqa faoliyatga qobiliyatini to’liq yoki qisman tiklash tizimi va jarayonini tashkil qilish bo’ycha O’zbekiston Respublikasida bir qator qonunlar ishlab chiqilgan. Nogironlarni reabilitatsiya qilish-nogironlarning maishiy, ijtimoiy, kasbiy va boshqa faoliyatga ega bo’lmagan qobiliyatlarini shakllantirish tizimi va jarayoni jamiyat uchun muhim omildir. Ushub yaratilgan shart sharoitlar va ishlab chiqilgan qonunlar nogironlarni reabilitatsiya qilish va abilitatsiya qilish nogironlarning ijtimoiy moslashuvi uchun, shu jumladan, moddiy mustaqillikka erishish va jamiyatga integratsiyalashuvini cheklash yoki imkon qadar to’liq qoplashga qaratilgan.