POLITEXNIKUMLARDA MEHNAT MUHOFAZASI MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHDA ZAMONAVIY PEDAGOGIK YONDASHUVLAR - Nodirov Oʻral Qodirovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada politexnikumlarda mehnat muhofazasi madaniyatini shakllantirishning nazariy va amaliy jihatlari, shuningdek, zamonaviy pedagogik yondashuvlarning o‘rni tahlil qilingan. O‘quv jarayonida mehnat muhofazasi fanini o‘qitishda interfaol metodlar, simulyatsiya dasturlari, virtual laboratoriyalar va loyihaviy ta’lim usullaridan foydalanish samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Talabalarda xavfsizlikka oid mas’uliyat hissini kuchaytirish, amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirish va ishlab chiqarish jarayonlariga tayyorlashning ahamiyati yoritilgan. Maqola yakunida politexnikumlarda xavfsizlik madaniyatini shakllantirishning ilmiy-metodik asoslari va istiqbollari haqida xulosalar berilgan.