POLITEXNIKUMLARDA O‘QUV JARAYONINI BOSHQARISHDA ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - Abdullayeva Gulnora Nematovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada politexnikumlarda o‘quv jarayonini boshqarishda zamonaviy yondashuvlar tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida axborot- kommunikatsiya texnologiyalarining joriy etilishi, kompetensiyaga asoslangan ta’lim, modul-kredit tizimi, masofaviy va aralash o‘qitish metodlari, shuningdek, innovatsion pedagogik texnologiyalarni qo‘llash imkoniyatlari yoritilgan. Politexnikumlarning o‘ziga xos xususiyatlari – ishlab chiqarish korxonalari bilan hamkorlik, amaliy ko‘nikmalarga e’tibor, kasb-hunar standartlariga mos kadr tayyorlash kabi jihatlar ham alohida o‘rganilgan. Shu bilan birga, boshqaruv samaradorligini oshirishda raqamli boshqaruv tizimlari, elektron kundalik va reyting baholash tizimlari, ta’lim sifatini monitoring qilish mexanizmlarining ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola yakunida politexnikumlarda o‘quv jarayonini takomillashtirish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.