INKLYUZIV TA’LIM SOHASIGA ZAMONAVIY AXBOROT- KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARI VA INNOVATSION LOYIHALAR JORIY ETISH - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Jurayeva Gulchexra (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv ta’lim zamonaviy jamiyatning eng muhim rivojlanish yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi. Ushbu ta’lim turining asosiy maqsadi – har qanday imkoniyatga ega bo‘lgan o‘quvchilarga teng ta’lim olish imkoniyatini yaratishdir. Bugungi kunda axborot-kommunikatsiya texnologiyalari va innovatsion loyihalar inklyuziv ta’limning samaradorligini oshirishda beqiyos rol o‘ynamoqda. Axborot- kommunikatsiya texnologiyalari sohasidagi tub yangiliklar nafaqat ta’lim jarayonini yanada interaktiv va shaxsiylashtirilgan qilishga, balki nogiron yoki cheklovli imkoniyatga ega bo‘lgan bolalarning bilim olishdagi qiyinchiliklarini yengishga ham xizmat qilmoqda.