OʻZBEKISTONDA INKLYUZIV TA’LIMNI JORIY ETISH BOʻYICHA AMALGA OSHIRILAYOTGAN ISHLAR, QONUNCHILIK VA ME’YORIY- HUQUQIY ASOSLAR, SHUNINGDEK, MAKTABGACHA TA’LIM TIZIMIDA MAVJUD INFRATUZILMAVIY VA PEDAGOGIK SHART- SHAROITLAR - Eshmamatova Sitora Tuygʻun qizi; Mirzaahmedova Lobar Dilmurod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Oʻzbekistonda inklyuziv taʼlim tizimini joriy etishga katta eʼtibor qaratilmoqda. Bu yoʻnalishdagi islohotlar va rivojlanishlar davlat siyosatining ustuvor yoʻnalishlaridan biri sifatida qabul qilingan. Inklyuziv taʼlimning mohiyati har qanday imkoniyatga ega boʻlgan bolalarga, shu jumladan nogironligi yoki turli rivojlanish muammolari bor oʻquvchilarga sifatli, teng va qulay taʼlim olish imkoniyatini yaratishdan iboratdir. Bu jarayonda davlat koʻplab me’moriy-huquqiy hujjatlarni ishlab chiqdi va qabul qildi, shuningdek, amaliy ishlarni tashkil etishda infratuzilmaviy va pedagogik shart-sharoitlarni yaxshilashga alohida eʼtibor qaratmoqda.