INKLYUZIV TA’LIM JORIY ETILGAN MUASSASALARNING MODDIY TEXNIKA BAZASINI MUSTAHKAMLANISHI ULAR MAXSUS MOSLAMALAR KO’TARISH QURILMASI PANDUSTUTKICH VA BOSHQALAR ZARUR ADABIYOTLAR METODIK QO’LLANMALAR TURLI KASB LARGA O’QITISH UCHUN USKUNA VA JIHOZLAR BIL - Eshmamatova Setora; Islomova Gulshoda (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv ta’lim muassasalari jamiyatda barcha bolalarga teng imkoniyatlar yaratish asosida ta’lim olishlariga keng yo‘l ochadi. Bu jarayon nafaqat pedagogik yondashuvlarni o‘zgartirishni, balki ta’lim muassasalarining moddiy-texnik bazasini jiddiy mustahkamlashni talab qiladi. Moddiy-texnik baza bolalarning individual ehtiyojlariga javob beruvchi maxsus moslamalar, ko‘tarish qurilmalari, panduslar, shuningdek o‘quv jarayonida qo‘llaniladigan zarur adabiyotlar va metodik qo‘llanmalardan tashkil topishi lozim. Bunday imkoniyatlar inklyuziv ta’lim jarayonining samaradorligini oshirish, bolalar orasidagi farqliliklarni mumkin qadar kamaytirish va ularning ta’lim olish darajasini yuksaltirishga xizmat qiladi.