INKLYUZIV TAʼLIMNI TASHKIL ETISHDA PEDAGOGIK-PSIXOLOGIK ASPEKTLAR - Eshmamatova Sitora.; Saidislomova Odinaxon Dilshod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida inklyuzivlik tamoyillarini joriy etishda pedagogik va psixologik yondashuvlarning o‘rni hamda ahamiyati keng yoritiladi. Inklyuziv ta’limni samarali tashkil etishda o‘quv jarayonining differensial yondashuv asosida olib borilishi, pedagog va psixolog hamkorligining dolzarbligi, shuningdek, imkoniyati cheklangan bolalarning ijtimoiy- psixologik moslashuvini ta’minlash mexanizmlari tahlil qilinadi.