INKLYUZIV TA’LIM TIZIMI UCHUN MALAKALI PEDAGOG KADRLARNI TAYYORLASH QAYTA VA MALAKASI OSHIRISH - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Maxsetbayeva Rano (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv ta’lim tizimining muvaffaqiyati ko‘p jihatdan malakali pedagog kadrlarning mavjudligi va ularning doimiy malakasini oshirishga bog‘liqdir. Inklyuziv ta’lim oddiy ta’limdan farqli ravishda, har xil rivojlanish va qobiliyatga ega bo‘lgan bolalarga o‘z imkoniyatlarini to‘liq ochib berishga qaratilgan. Shu sababli, pedagoglarning inklyuziv ta’lim sharoitlarida ishlay olishlari uchun maxsus bilimi, ko‘nikma va yondashuvlarga ega bo‘lishlari zarur. Malakali kadr tayyorlash va malakasini oshirish ta’lim tizimining barcha bosqichlarida muhim o‘rin egallaydi hamda u ta’lim sifatining asosiy omillaridan biri sifatida qaraladi.