2020-2025-YILLARDA XALQ TA’LIMI TIZIMIDA INKLYUZIV TALIMNI RIVOJLANTIRISH KONSEPSIYASI - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Bekniyazova Aynura (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: O‘zbekiston Respublikasi xalq ta’limi tizimida inklyuziv ta’limni rivojlantirish konsepsiyasi mustahkam poydevor ustida shakllanib, ta’lim sohasida tenglik, adolat va sifat tamoyillarini yanada mustahkamlashga qaratilgan kompleks chora-tadbirlarni o‘z ichiga oladi. Inklyuziv ta’limning asosiy maqsadi, nogironligi yoki boshqa o‘quv ehtiyojlari bo‘lgan barcha maktab yoshidagi bolalarga sifatli va imtiyozsiz ta’lim olish imkoniyatini yaratishdir. Shuningdek, ushbu konsepsiya jamiyatning barcha qatlamlarini inklyuziv ta’limning ahamiyati va foydasi haqida ongli bo‘lishga yetaklaydi.