2020-2025-YILLARDA XALQ TA’LIM TIZIMIDA INKLYUZIV TA’LIMNI RIVOJLANANTIRISH KONSEPSIYASI. - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Bobomurodova Madina Ilhom qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasida 2020–2025- yillarda inklyuziv taʼlimni rivojlantirish konsepsiyasi doirasida amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar, ularning asosiy yoʻnalishlari va kutilayotgan natijalar tahlil qilinadi. Konsepsiya umumtaʼlim maktablarida imkoniyati cheklangan bolalarni taʼlim jarayoniga toʻliq jalb qilish, pedagog kadrlarni tayyorlash va moddiy-texnik bazani mustahkamlashni koʻzda tutadi. Shuningdek, maqolada xalqaro tajriba tahlili, metodologik yondashuvlar va natijalarning istiqbollari ham yoritilgan.