INKLYUZIV TAʼLIMNI TASHKIL ETISHNING PEDAGOGIK- PSIXOLOGIK ASPEKTLARI - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Bazarbayeva Yulduz Olimboy qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Inklyuziv taʼlim jamiyatda har qanday imkoniyatdagi bolalar uchun teng va sifatli taʼlim berishni taʼminlash jarayonidir. Bu taʼlim shakli har bir bolaning qobiliyatlari, ehtiyojlari va shaxsiy xususiyatlari hisobga olinib, ularni umumtaʼlim maktabida birgalikda o‘qitishni nazarda tutadi. Inklyuziv taʼlimning pedagogik-psixologik asoslari uning samarali tashkil etilishida muhim ahamiyatga ega bo‘lib, o‘quvchilarning ijtimoiy moslashuvi, o‘zini ifoda etishi va shaxs sifatida rivojlanishiga yordam beradi. Ushbu maqolada inklyuziv taʼlimni tashkil etishda pedagogik va psixologik aspektlar batafsil tahlil qilinadi.