TARBIYAVIY ISHLARNI AMALGA OSHIRISHDA SINF RAHBARINING PEDAGOGIK MAHORATI - Maxmudova Fotima; Nazarova Gulhayo (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Tarbiyaviy ishlarni amalga oshirishda sinf rahbarining pedagogik mahorati ta’lim jarayonining muhim qismidir. Sinf rahbari o‘z jamoasining shakllanishi va o‘sishi uchun asosiy yo‘nalishni belgilaydi, o‘quvchilarning tarbiyaviy salohiyatini uyg‘otadi va rivojlantiradi. Bu jarayonda rahbarning bilimlari, ko‘nikmalari, shuningdek, shaxsiy fazilatlari katta rol o‘ynaydi. Pedagogik mahorat – bu nafaqat nazariy bilimlardan iborat, balki ular asosida amaliy faoliyatni samarali tashkil etish va boshqarish qobiliyatidir. Tarbiyaviy ishlarning muvaffaqiyatli bo‘lishi uchun sinf rahbarining o‘zaro muloqot, pedagogik psixologiya, tashkilotchilik, o‘quvchilarning individual xususiyatlarini hisobga olish kabi ko‘plab yo‘nalishlarda chuqur bilimga ega bo‘lishi talab etiladi.