INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR - Raximova Zuhra (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Innovatsion pedagogik texnologiyalar zamonaviy ta’lim tizimining asosiy omillaridan biri bo‘lib, ta’lim jarayonini yanada samarali, jozibador va maqsadga muvofiq qilishga xizmat qiladi. Ular o‘quvchilarning bilim olish, fikrlash, ijodkorlik va mustaqil ishlash qobiliyatlarini oshirishga qaratilgan ilg‘or pedagogik uslublarni va metodlarni o‘z ichiga oladi. Ta’limda innovatsion yondashuvlar bilimlarni sifatli o‘zlashtirish, ularni amaliyotda qo‘llash mumkinligini ta’minlash, shuningdek, o‘quvchilarning shaxsiy rivojlanishiga yordam beradi. Innovatsion pedagogik texnologiyalar o‘zining tavsiflari, xususiyatlari va samaradorligi bilan an’anaviy ta’lim usullaridan farq qiladi, ular ta’lim jarayoniga yangi nafas olib kiradi va yangi imkoniyatlarni yaratadi.