TIJORAT BANKLARINING MUAMMOLI KREDITLARINI KAMAYTIRISH YO‘LLARI (“HAMKORBANK” ATB MISOLIDA) - Tillaboyev Xojimatbek Abdug'affor og'li (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada tijorat banklarining muammoli kreditlarini kamaytirish yo‘llari, xususan, “Hamkorbank” ATB faoliyati misolida tahlil qilingan. O‘zbekiston bank tizimida kreditlar sifatini oshirish, risklarni kamaytirish va moliyaviy barqarorlikni ta’minlash dolzarb vazifa hisoblanadi. Mualliflar muammoli kreditlarning yuzaga kelish sabablari, ularni boshqarishning amaldagi mexanizmlari hamda xalqaro tajribaga asoslangan samarali yechimlarni yoritib berganlar. Shuningdek, “Hamkorbank” ATBda muammoli kreditlarni kamaytirishga qaratilgan amaliy choralar, jumladan, kreditlarni qayta tuzish, monitoring tizimini kuchaytirish, garov ta’minotini mustahkamlash va raqamli texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlari o‘rganilgan. Maqolada muammoli kreditlarni qisqartirishning taklif etilayotgan usullari banklar faoliyatini yanada samarali qilish, mijozlar bilan o‘zaro ishonchni mustahkamlash va mamlakat moliya bozorida barqarorlikni ta’minlashga xizmat qiladi.