INKLYUZIV TA’LIMGA JALB ETILGAN O’QUVCHILAR HAYOT XAVFSIZLIGINI TA’MINLASH DOLZARB MASALA SIFATIDA. - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Artikaliyeva Nodira Xursand qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim jarayonida ishtirok etayotgan o‘quvchilar hayot xavfsizligini ta’minlash masalasi yoritiladi. Nogironligi yoki maxsus ehtiyojlari mavjud bolalarning ta’lim jarayonida xavfsiz muhitda bo‘lishi, ular uchun mos sharoit yaratish va xavfsizlik tizimlarini takomillashtirish zamonaviy ta’lim siyosatining eng muhim vazifalaridan biridir. Tadqiqot davomida nazariy manbalar tahlil qilinib, xavfsizlikni ta’minlashda qo‘llaniladigan metodlar, amaliy natijalar hamda muhokamalar keltiriladi.