INKLYUZIV TA’LIMNING KORREKSION- KOMPENSATSION YO’NALGANLIK AMALIYOTI. - Eshmamatova Sitora Tuyg'un qizi; Akbaraliyeva Sarvinoz Usmon Qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim jarayonida korreksion- kompensatsion yo‘nalganlik amaliyotining mazmuni va ahamiyati yoritiladi. Unda imkoniyati cheklangan bolalarning ta’lim jarayoniga to‘laqonli qo‘shilishlari, ularda mavjud kamchiliklarni kamaytirish hamda ijtimoiy integratsiyani ta’minlash mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, o‘qituvchi va mutaxassislarning hamkorlikdagi faoliyati, metodlar samaradorligi hamda amaliy natijalar muhokama qilinadi.