INKLYUZIV TA’LIM TIZIMING TAKAMILLASHUVI, VA BU TA’LIM TIZIMI MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARIDA HAM JORIY QILINGANLIGI. - Dagarova Farangiz; Eshmamatova Sitora (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada inklyuziv ta’lim tizimining mazmuni, uning takomillashuvi jarayonlari hamda maktabgacha ta’lim tashkilotlarida joriy etilish tajribasi tahlil qilinadi. Unda inklyuziv yondashuvning huquqiy, pedagogik va metodik asoslari, xalqaro tajriba bilan taqqoslash, milliy ta’lim tizimidagi dolzarb muammolar va ularni hal etish yo‘llari yoritilgan. Maktabgacha ta’lim tashkilotlarida maxsus ehtiyojga ega bolalarni umumiy guruhlar bilan birgalikda o‘qitish hamda tarbiyalashning natijalari va istiqbollari ko‘rsatib berilgan.