INKLYUZIV TA’LIMNING KARREKSION KAMPENTATSION YO’NALGANLIK AMALIYOTI - Eshmamatova Setora.; Babayeva Gulhayo (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim tizimining korreksion- kompensatsion yo‘nalganlik amaliyoti yoritilgan. Xususan, maxsus ehtiyojli bolalar ta’lim jarayonida qiyinchiliklarni bartaraf etish va ularning imkoniyatlarini kompensatsiya qilish mexanizmlari, metodlari hamda samaradorlik natijalari tahlil qilingan. Tadqiqotda milliy va xalqaro tajribalarga asoslanib, inklyuziv ta’limni rivojlantirishdagi dolzarb muammolar va yechimlar muhokama qilingan.