ПЕДАГОГИК КОРРЕКЦИЯЛАШУСУЛЛАРИ: ХОРИЖИЙ ИЛҒОР ТАЖРИБА - Тўқбоева Дилшода Зайниевна (TADQIQOTLAR, 2025)
АННОТАЦИЯ: Кириш маълумотлари/долзарблиги.Педагогик коррекцияни ташкил этилишида коррекция мақсадларидан келиб чиққан ҳолда умумий ва махсус методлари танланади. Бунда методларни яхши ёки ёмон методларга ажратиш нотўғри бўлар эди. Тарбиявий таъсирнинг самарадорлиги қатор омилларга ва педагогик талабларни бажарилишига, методларни танлаш ва улардан фойдаланиш мантиғига ҳамда уларни амалда қўллаш кетма-кетлигига боғлиқ.Коррекция методларини танлашга мантиқий ёндашиб муаммонинг мазмуни, коррекциянинг мақсади, ўқувчиларнинг характерологик хусусиятларини, мавжуд моддий-техник база ва коррекцион таъсир объектларининг ижтимоий муҳити ҳисобга олиниши зарур.