O‘QITUVCHI TA’LIMIDA AXBOROT KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH NAZARIYASI - ABDUSALOMOV SARDOR ALISHER O‘G‘LI (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada o‘qituvchi ta’lim jarayonida axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning nazariy asoslari yoritiladi. Ta’limda AKTdan foydalanishning mazmuni, maqsadi va vazifalari, uning o‘qituvchi kasbiy kompetensiyasini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli vositalar, elektron ta’lim resurslari, interaktiv platformalar va onlayn muhitning o‘quv jarayonini samarali tashkil etishdagi ahamiyati ochib beriladi. AKT asosida tashkil etilgan ta’lim o‘qituvchining innovatsion faoliyatini qo‘llab-quvvatlashi, dars jarayonida o‘quvchilarning faolligi va mustaqil fikrlashini oshirishiga alohida e’tibor qaratiladi.