SINGAPUR TA’LIM TIZIMI - Begaliyeva Mehriniso O‘razbayeva; Begaliyeva Mehriniso O‘razbayeva; Kamoliddinova Hadicha Hasan qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Singapur ta’lim tizimining tuzilishi, asosiy tamoyillari va bosqichlari keng yoritilgan. Unda maktabgacha ta’lim, boshlang‘ich va o‘rta ta’lim, kasbiy-texnik hamda oliy ta’lim tizimining o‘ziga xos jihatlari tahlil qilingan. Shuningdek, o‘qituvchilar tayyorlash tizimi, ta’lim sifatini ta’minlash mexanizmlari va Singapur ta’lim modelining xalqaro miqyosdagi muvaffaqiyatlari haqida ma’lumot berilgan. Maqola Singapur ta’lim tizimining samaradorligini ochib berish va uni boshqa davlatlar tajribasi bilan qiyoslash uchun nazariy asos bo‘lib xizmat qiladi.