OVQAT HAZM QILISH TIZIMI A’ZOLARI KASALLIKLARIDA TAOMNOMA TUZISH PRINSIPLARI - Siddiqjonova Madina Akmaljon qizi. (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotasiya:Ushbu maqolada ovqat hazm qilish tizimi a’zolari kasalliklarida parhez ovqatlanishning ahamiyati yoritilgan. Oshqozon, ichak, jigar va o‘t pufagi kasalliklarida taomnoma tuzishning asosiy prinsiplari, ruxsat etilgan va taqiqlangan mahsulotlar, shuningdek, kasallik turlariga mos ovqatlanish xususiyatlari bayon etilgan. To‘g‘ri tuzilgan taomnoma davolash jarayonini tezlashtirishi va asoratlarning oldini olishda muhim rol o‘ynashi ta’kidlangan.