RASMIY HUJJATLAR TILI VA HUQUQIY MADANIYAT - Fayziyeva Laylo Muzaffar qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada rasmiy hujjatlar tilining o‘ziga xos xususiyatlari, uning huquqiy madaniyatni shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Rasmiy-idoraviy uslubning aniqlik, mantiqiylik va me’yoriylik tamoyillari huquqiy munosabatlarning to‘g‘ri yo‘lga qo‘yilishida muhim omil sifatida ko‘rib chiqiladi. Hujjat tiliga rioya qilish fuqarolarning huquqiy ongini oshirishga xizmat qilishi asoslab beriladi.