HAMID BURXON PUBLITSISTIKASIDA O‘ZBEK TILINING TA’SIRCHANLIK VOSITALARI - А'zamova Gulyora Muxiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Hamid Burxon o‘zining publitsistik faoliyati orqali o‘zbek adabiyoti va tilining taraqqiyotida muhim o‘rin egallagan adiblardan biridir. Uning asarlari o‘z davridagi ijtimoiy-siyosiy jarayonlarga tahliliy va chuqur yondashuvi, so‘z boyligining nozik talqini, keng obrazlilik va ma’naviy yuksaklik bilan ajralib turadi. Hamid Burxon o‘z publitsistik merosida o‘zbek tilining tabiatini nafaqat ifodaviy, balki ta’sirchanlik potensialini yuksak darajada namoyon qilgan. Uning yozuv uslubi, tilga bo‘lgan e’tibori hamda o‘zbekcha ifodaning teran qatlamlarini ochib berishi tahlil etilganda, publitsistikaning o‘ziga xos uslubi va zamonaviy talabi bilan uyg‘unligini ko‘rish mumkin.