FUNKSIONAL TENGLAMALARNING TA’LIMDAGI AHAMIYATI - Davletova Dilnoza Nodir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada funksional tenglamalarning matematika ta’limidagi didaktik va metodik ahamiyati tahlil qilinadi. Funksional tenglamalar o‘quvchilarning mantiqiy, analitik va ijodiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirishda muhim vosita hisoblanadi. Ularni o‘rganish orqali o‘quvchilarda funksiyalar orasidagi bog‘lanishlarni aniqlash, muammoli masalalarni yechish va matematik modellashtirish ko‘nikmalari shakllanadi. Maqolada funksional tenglamalarning umumta’lim maktablari va oliy ta’lim tizimidagi o‘rni, shuningdek, ularni o‘qitishda qo‘llaniladigan samarali metodlar yoritib beriladi.