BARQAROR RIVOJLANISH - Narqulova Iqboloy Fayzulla qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Barqaror rivojlanish bugungi kunda jamiyat, iqtisodiyot va atrof- muhit o‘rtasidagi muvozanatni saqlash masalasi sifatida global ahamiyat kasb etmoqda. Har bir zamonaviy jamiyatning asosiy maqsadi nafaqat iqtisodiy o‘sish va innovatsion rivojlanishni ta’minlash, balki insonlarning yashash sifatini oshirish, ekologik muammolar oldini olish va kelajak avlodlar uchun boy meros qoldirishdir. Barqaror rivojlanish tamoyillari insoniyat taraqqiyotining barcha sohalariga ta’sir qilib, hozirgi va kelgusi avlodlar manfaatlarini hisobga olgan holda harakat qilish zaruratini belgilaydi. Ushbu kontseptsiya o‘zining murakkabligi va ko‘p qirraliligi bilan ajralib turadi; u iqtisodiy, ijtimoiy va ekologik barqarorlikni bir butun qilib birlashtiradi. Ana shu jihatdan, barqaror rivojlanish nafaqat davlatning, balki har bir fuqaroning ham javobgarligini oshirishga xizmat qiladi.