YOSHLARDA TARIXIY XOTIRA VA MA’NAVIY IDEALLARGA QADRIYATLI MUNOSABATNI SHAKLLANTIRISHNING FALSAFIY- ASOSLARI - Tursunova Dilnoza Adhamjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada yoshlarda tarixiy xotira va ma’naviy ideallarga qadriyatli (aksiologik) munosabatni shakllantirishning falsafiy asoslari tahlil qilinadi. Tarixiy ong va ma’naviy ideal tushunchalarining yoshlar dunyoqarashidagi o‘rni aksiologik yondashuv asosida yoritiladi. Globallashuv va axborotlashuv sharoitida yoshlarning tarixiy xotira va ma’naviy ideallarga munosabatida yuzaga kelayotgan muammolar falsafiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari yoshlarda tarixiy va ma’naviy qadriyatlarni ongli ravishda anglash va baholash jarayonini rivojlantirishda falsafiy yondashuvning muhim ahamiyatga ega ekanligini ko‘rsatadi.